Een Virtual Assistant (VA) is een persoonlijke assistent die ondernemers ondersteunt en adviseert bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Elke VA heeft haar eigen specialisaties. Ik kan jou bijvoorbeeld ondersteunen met office support (van mailbeheer tot organisatie van een evenement), documentcreatie en website & social media beheer. Andere VA’s bieden bijvoorbeeld recruitment of juridische ondersteuning aan. De kerntaak is in ieder geval om jou te ondersteunen, zodat jij je volledig kunt richten op de kern van jouw bedrijf. Dat is al jouw eerste voordeel!

Welke voordelen heb je nog meer?

R

Flexibel

Of het nu gaat om vaste werkzaamheden, een project of evenement, ik sta voor je klaar en neem jou graag het werk uit handen. Voor een vast aantal uur per week of op projectbasis. Op afstand of op locatie. Ik ben flexibel inzetbaar en denk met je mee. Daarnaast ben ik jouw sparringpartner voor als je even een klankbord nodig hebt.

R

Kostenbesparing

Misschien denk je wel dat je geld kunt besparen door alles zelf te doen. Maar is dat wel zo? Ben je werkelijk goedkoper uit, of kost het jou veel meer tijd (lees geld) om het zelf te doen. Misschien kun je wel veel meer verdienen door die dingen te doen waar jij goed in bent en mij die dingen te laten doen waar ik goed in ben.

Een VA is een zelfstandig ondernemer. Je hebt dus geen personeelskosten zoals sociale verzekeringen, ziektekosten of andere verplichte premies. Bovendien hoef je geen extra werkplek in te richten omdat ik vanuit mijn eigen locatie werk en zelf investeer in mijn ontwikkeling.

R

Minder werkdruk

Wordt jouw to-do list alsmaar groter? Blijven bepaalde werkzaamheden steeds liggen omdat je er geen tijd voor hebt (of geen zin) of zijn er constant andere prioriteiten? Ik help je graag met het oppakken van allerlei klusjes en maak graag voor jou een gedaanlijstje. Hoe tof is dat?

R

Kennis en ervaring

Je hoeft niet overal verstand van te hebben. Vaak zijn alle randzaken die bij het ondernemen komen kijken een extra belasting. Ze kosten jou veel tijd en geven je weinig energie. Hoe fijn zou het zijn als iemand anders juist die kennis bezit en die dit graag voor jou op een professionele manier wil regelen? Ik heb ruim 30 jaar ervaring als office manager  en accountmanager en wil de opgedane kennis en ervaring graag met jou delen.

R

Omzetgroei

Ik ben er om jou te ontzorgen, te ondersteunen, te assisteren en te adviseren. Daardoor kun jij je focussen op die zaken die voor jou belangrijk zijn en waar jouw passie ligt. Daardoor krijg jij meer ruimte en energie om jouw bedrijf te laten groeien.

R

Netwerk van VA’s

Ik ben aangesloten bij diverse netwerkgroepen van VA’s. Mocht ik bij een bepaald vraagstuk niet over de juiste expertise beschikken, dan kan ik zorgen dat de klus bij een daarvoor gespecialiseerde VA ondergebracht wordt.

“Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes.”  Bron: Henri Ford